Danburry

Danbury: Brits-Braziliaanse Bulli

Een Braziliaanse T2c, dus watergekoeld met een 80 pk sterke moderne benzinemotor. In Engeland liefdevol omgebouwd tot retro kampeerbus. En ook verkrijgbaar met het stuur aan de, voor ons dan, goede linkerkant (in Engeland te koop tegen meerprijs). Danbury Motorcaravans haalt ze in Brazilië en bouwt ze om. Een moderne blitse retro bus binnen handbereik.

Danburry

Retro VW trekt veel bekijks

Hou er wel rekening mee: onopvallend op vakantie, of op een camping staan zonder al te veel aanspraak? Kun je vergeten als je onderweg bent in zo’n bus. Het hefdak is eigen fabricage van Danburry. Er zijn verschillende inrichtingsvarianten verkrijgbaar, waarbij het bed en het zitten van elkaar verschillen. Welke variant je voorkeur heeft maakt niet uit, gezellig is het in alle bussen. Ook een passende voortent kan erbij gekocht worden.

Danburry

Maximaal kunnen er vijf goedgekeurde zitplaatsen met gordel een plek krijgen in de VW. Deze zitplaatsen mogen dus tijdens het rijden gebruikt worden en op stap gaan met vijf personen is daarmee geen probleem. De bus ziet eruit alsof hij zo uit de schowroom komt, en dat doet hij ook. Dat het om de nieuwe Braziliaanse versie gaat kun je zien aan de in de reservewiel-houder voorop ingebouwde radiator. Verder eigenlijk nergens aan. Danbury Motorcaravans ligt in Yate, vlakbij Bristol. Ze hoeven zich nauwelijks moeite te doen om hun product aan te prijzen. Een retro VW bus, maar dan zonder de watergekoelde benzineslurpende  niet al te snelle krachtbron van weleer. Gewoon een moderne 80 pk sterke motor onder het bed. Je kunt ook een exemplaar krijgen dat loopt op ethanol of op lpg.

Diamond, Amigo en Rio

Danburry mag ze exclusief verkopen in Engeland, ondanks een productiestop zijn ze nog steeds gewoon te koop in Brazilië. Bij Danbury maken ze van de eenvoudige witte bestelwagen-versies een mooie kampeerbus. Dat doen ze met 40 man/vrouw personeel, veel liefde voor het detail en de historie. Ze zijn er per bus zo’n 300 uren mee bezig. Er zijn drie uitvoeringen: de Diamond, Amigo en Rio. Op alledrie kun je een hele lijst aan accessoires erbij kopen. Er zal geen wens open blijven. We noemen een tv, koelkast, gasverwarming en gordijnen of stoffering passend bij de retro-VW. Ook erg retro zijn de aangeboden imperialen (€820) en de echte reservewiel-houders (€550) voor voorop. Origineel zit op deze bussen slechts een rooster voor de koeling. Enige beperking is je bankrekening.

Danburry

www.danburymotorcaravans.com


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *