CP ’t Zand bij Korenmolen De Hoop

Er komen 14 nieuwe camperplaatsen bij Korenmolen De Hoop in ’t Zand, op 8 kilometer van Schagen. De “Stichting behoud korenmolen van Zeeman”  is bijna klaar met de aanleg en volgende maand gaan ze open.

Op de plaatsen liggen grastegels, niet wegzakken en toch gras aan je voeten, heerlijk. Ook is er een vloer gestort om het vuilwater te verwerken. Afvoer voor chemische toiletten en de schoonwatervoorziening zijn ook aangelegd. Laatste klus was het hek voorzien van een automatische voorziening. Wil je gebruik maken van één van de veertien plaatsen dan bel je met je mobiel een nummer. Je krijgt dan de code van het hek retour. Instructie die op de info-desk te lezen is zorgt ervoor dat de camperaar zichzelf eenvoudig kan inschrijven. Er is ook te lezen wat te doen met de enveloppe waar je het geld in moet doen.

Luchtopname2014

Inclusief voorzieningen

Wat kost een overnachting dan? Die kost 15 euro voor twee personen. Dat is inclusief toeristenbelasting, inname en afvoer van water, electriciteit en het legen van het chemische toilet. Voor dat geld sta je dan bijna naast de molen tussen de bloembollenvelden in het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld. Ben je met meer personen dan komt er 1 euro per persoon per nacht bij. Op het terrein komt een camera en in de toekomst ook Wifi. Het museum, waarover wij in ons vorige artikel melding maakten, is er nog niet. Wel is er in de molen een molenpresentatie en staan er oude werktuigen. In combinatie met een zeer interessante fietsroute, de mooie beschutte ligging en de bloembollenvelden maakt het deze camperplaats tot een aanrader.

Parallelweg 33
1756 ED ’t Zand

www.molentzand.nl

molenvanzeeman_CT


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *