Al-Ko Comfort-Kit

Comfort-Kit van Al-Ko voor buscampers

Buscampers zijn hot. Al-Ko brengt de nieuwe Comfort Kit, een combinatie van twee producten, die het rijden in een buscamper nog aangenamer moet maken.

Testrijders gezocht

Al-Ko zoekt testrijders met bestelbussen/buscampers voor haar nieuwe Comfort-Kit. De populaire buscamper heeft als basis de bestelbus. En hoewel niet meer te vergelijken met de vroegere spartaanse werkpaarden heeft niet elke bus het comfort van een personenwagen. Al-Ko heeft een veersysteem ontwikkeld voor de nieuwste en voorlaatste modellen van Fiat, Peugeot en Citroën dat dit comfort aanzienlijk moet verhogen. En voor de invoering van dit nieuwe product zoekt het bedrijf testrijders met een bus(camper).Het product uitgebreid testen en je ervaringen op papier zetten is de bedoeling. Met de verkregen uitkomsten zal Al-Ko vervolgens het product verder verbeteren.

COMFORT_SUSPENSION_eingebaut(1)

ACS en ARS

De nieuwe Comfort-Kit is een product dat eigenlijk uit twee onderdelen bestaat. De Comfort-Kit voor “Kastenwagen” bestaat uit de Al-Ko ACS, oftewel de Al-Ko Comfort Suspension. Een combinatie van schokbreker en spiraalveer voor op beide voorwielen. Voordelen zijn een hoger comfort, meer stabiliteit, minder geluid, geen onderhoud nodig, minder schokken en trillingen en het goed doorgeven van de toestand van de weg en een strak en precies stuurgevoel. Het tweede deel van de Comfort Kit is logischerwijs voor de achter-as. Het is de Al-Ko ARS, wat staat voor Al-Ko Rear Suspension. Speciale schokbrekers in combinatie met spiraalveren en stoprubbers. Het systeem is berekend op het zwaardere gewicht van buscampers en voorkomt het dieper achteroverhangen. Er is meer vrije speling waardoor ook hardere schokken moeiteloos opgevangen kunnen worden. De veerweg is daarvoor weer lang genoeg. Ook dit systeem is onderhoudsvrij en heeft door zijn robuustheid een lange levensduur.

Comfort-Kit

De combinatie van beide systemen is er dus ook als Comfort-Kit. Hiermee lijkt het rijden in een buscamper nog meer op het rijden in een personenwagen. Meer stabiliteit, minder zijwindgevoeligheid, meer comfort. Helaas zoeken ze bij Al-Ko slechts vijf testrijders. Ze krijgen in ieder geval een flinke korting op de montage van dit systeem. Normaal kost dit 2000 euro, de vijf bofkonten betalen slechts 800 euro. Oppgeven kan tot en met 17 mei op onderstaande site. Ook eigenaren van een ander merk bus mogen overingens meedoen. Al-Ko wil namelijk ook systemen ontwikkelen voor andere dan de Fiat-Peugeot-Citroën bussen. Niet geschoten is altijd mis, je maakt in ieder geval kans op enkele mooie prijzen waaronder tankbonnen. Uiit alle inzendingen zullen vijf kandidaten worden geloot. Je aanmelden als testrijder kan op: www.al-ko.com/ideenwerkstatt.

Voor informatie over de veersystemen van Al-Ko: www.al-ko.de

Federbein


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *