Club Virus

Ik ben er dus echt niet van, clubjes noem ik het altijd. “Gezellig” samen en dan allemaal hetzelfde moeten doen. Daar haak ik dan af, iets moeten past mij niet. Omdat we dit jaar de Adria Twin SLX gebruiken, werd ik uitgenodigd om langs te komen bij de Adria Kampeerautoclub tijdens hun voorjaarstreffen. Ik kon kortom niet weigeren en zette mij daarom maar over mijn anti clubjes gevoel heen, om mij volledig in het sociale gebeuren te storten. Dat heb ik geweten…

AnthuriumOp vrijdagmiddag kwam ik aan op het terrein van Memo-Europe in Bleiswijk, zeggen en schrijven 6 kilometer van huis. De weersvoorspellingen waren dramatisch en er waren veel buitenactiviteiten gepland. Mijn moed was op voorhand al iets gezakt.

Bij aankomst werd ik nog net niet met open armen ontvangen. De ontvangst was echt heel hartelijk. De voorzitter van de club, Jan Korsten, had dit met Adria bekokstoofd en hij was er even niet. Ik kon desondanks als een van de laatsten aanschuiven op een plek dicht bij de uitgang van het terrein. Ik zette de SLX op de blokken en aan de stroom. Er was geen stroom voor alle 45 campers maar diegene die het om de een of andere reden echt nodig hadden konden het wel krijgen. Er was gelijk iemand die die stroom ging regelen en voor ik met mijn ogen kon knipperen stond mijn haspel al aangesloten en de camper onder spanning.

Adriacamperclub-vrijdag-7747Dan begint toch het sociale gebeuren. Ik ken de locatie en de mensen van Memo, dus daar kon ik even mee optrekken om rustig te wennen aan al die ‘vreemden’. Tegen zessen (daar heb je het al) was het gezamelijk diner. Kosten noch moeite waren gespaard door Memo om dat tot een succes te maken. In alles was voorzien en een heerlijk Indisch buffet stond voor de clubleden klaar. Mijn echtgenote en ik schoven bij een aantal voor ons wildvreemde clubleden aan en voor we het wisten waren we geanimeerd in gesprek. Dat viel mij reuze mee!
Toen we later op de avond het clubgedruis verlieten waren we voldaan en tevreden.

mamo-europeVoor de volgende dag stond er eerst een informatieve bijeenkomst op het programma waar o.a. door Aveco en Construct aan werd deelgenomen. Later volgde een fietstocht door de omgeving. We bezoeken tijdens die tocht een Anthurium kwekerij. Voor mij bekend terrein, ik weet precies waar die kwekerij is en had mij er niet te veel van voorgesteld. We stapten op de fiets en voor we het wisten hadden we een Hollandse bui op ons hoofd. Precies de reden waarom ik dus nooit aan dit soort dingen mee doe. Straf doorfietsend alsof er niets aan de hand was kwamen wij aan in de warme kwekerij. Thee en koffie was voorzien en de enthousiaste kweker nam ons mee door zijn bedrijf, ondertussen honderduit vertellend over zijn product. Als praktisch buren waren wij daar nog nooit geweest. Mijn echtgenote vond het allemaal fantastisch en ik heb mij kostelijk vermaakt. Eenmaal terug op de basis bij Memo was het inmiddels later op de middag. Ik moet bekennen dat ik een ervaring rijker was, omdat we zijn uitgenodigd ging ik mee met iets dat ik anders niet had gedaan en ik had geheel onverwacht een prima ervaring!

Op de zaterdagavond was door Memo een indoor barbecue georganiseerd, met een feest-DJ die de hele tent op stelten zette. Ik kan je zeggen, het was nog lang onrustig in Bleiswijk.

Adriacamperclub-vrijdag-7779Toen we op de zondagochtend, toch een beetje brak, bij de door Memo verzorgde brunch aanschoven mochten we opnieuw de gastvrijheid van de club genieten. Opnieuw met mensen die we tot dan toe niet hadden gesproken was er een gezellig gesprek.  Rond het middaguur was er een wat langere fietstocht naar een beeldentuin in de buurt. Ook daar zijn wij aangehaakt. Het weer zat iets meer tegen, dat was jammer. De activiteit was weer prima geregeld.

Ik moet bekennen dat ik het erg naar mijn zin heb gehad. We hebben leuke dingen gedaan die, hoewel vlak in de buurt van ons huis, je individueel niet snel doet. We werden geaccepteerd als waren we al jaren lid van de club en het sociale karakter van deze club, waarvan de roots in het zuiden van Nederland liggen, spreekt mij wel aan. Er was geen enkele druk en ieder deed wat hij leuk vond en op zijn manier. Precies zoals het bij campereigenaren hoort. Ik ga toch geen virusje oplopen hoop ik…

Wil jij meer weten over de Adria Kampeerautoclub?
Neem dan een kijkje op de website: www.adriakampeerautoclub.nl

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *