Caravan Salon 2016 overnachten

Overnachten bij de Caravan Salon Düsseldorf 2016. Dat kan op het Caravan Center Düsseldorf waar ze dit jaar 70.000 overnachtingen verwachten. Er is een geoptimaliseerd reserveringssysteem voor betere service.

Voor alle caravaning-fans die bij het bezoek aan Caravan Salon Düsseldorf het liefste in hun eigen camper of caravan overnachten, is er het Caravan Center op beursparkeerplaats P1. In totaal stelt Messe Düsseldorf meer dan 3.500 staplaatsen met en zonder voorzieningen ter beschikking. Daarmee is het Caravan Center Düsseldorf tijdens de looptijd van deze beurs de grootste staplaats van Europa. Tijdens ’s werelds grootste beurs voor campers en caravans, die van 27 augustus tot en met 4 september 2016 in Düsseldorf plaatsvindt, wordt met circa 70.000 overnachtingen (30.000 voertuigen) rekening gehouden. Het Caravan Center is doorlopend van 7.30 tot 22 uur geopend. Een staplaats zonder voorzieningen is er al voor een dagelijks tarief vanaf 18 euro (met stroomvoorziening 25 euro per dag). Leden van de gratis Caravan Salon Club krijgen korting.

Düsseldorf 2016 op tijd reserveren

Het verleden jaar nieuw ingevoerde reserveringssysteem is verder geoptimaliseerd en daarmee technisch weer up-to-date. Daardoor kunnen de gebruikers van het Caravan Center al voor aanvang van hun reis een staplaats reserveren en behoren de langere wachttijden bij de check-in tot de verleden tijd. “Het reserveringssysteem toont overzichtelijk de nog beschikbare staplaatsen, zodat ook snel te zien is op welke dagen het centrum is volgeboekt. Op basis van de grote animo zullen de staplaatsen snel weg zijn. Ze dienen dan ook tijdig in de ticketshop te worden gereserveerd. Reserveringen ter plaatse kunnen helaas niet worden gegarandeerd,” zegt Detlef Erkeling van de afdeling Logistiek van Messe Düsseldorf. Het reserveringssysteem is vanaf juli geopend en kan dan door alle geïnteresseerden worden gebruikt. In het gebruikersscherm kan na het invoeren van de persoonlijke gegevens de voertuigklasse (personenauto met caravan, camper, camper met aanhanger) worden geselecteerd. Aan het einde van de bestelling dient het reserveringsbewijs te worden uitgeprint dat vervolgens ter plaatse door het personeel van Caravan Center worden gescand.

Düsseldorf 2016

Modernisering van de toiletsystemen

Momenteel wordt er met man en macht gewerkt aan het renoveren van het Caravan Center. De werkzaamheden zullen op tijd voor CARAVAN SALON zijn afgerond. Vooral de toiletsystemen worden uitgebreid gerenoveerd. Daarmee is de modernisering van het sanitair afgerond. De douchegebouwen zijn in 2013 al volledig nieuw vormgegeven. De tot dan toe zes gemeenschappelijke douches zijn omgebouwd tot 30 afzonderlijke cabines, waarvan er sindsdien tevens vier als familiecabine te gebruiken zijn. Bovendien werd bij de verbouwing een nieuw ventilatiesysteem geïnstalleerd dat met moderne circulatietechniek is uitgerust en milieuvriendelijk en energiebesparend wordt aangedreven.

Geweldige service rondom het Caravan Center

Het Caravan Center is na afloop van de beurs dé ontmoetingsplek voor de community en brengt exposanten, bezoekers, journalisten en andere vrienden van de mobiele vrijetijd bijeen. Een grote feesttent met een avondprogramma vol muziek zorgt voor plezier, vermaak en een gemoedelijk samenzijn. Wie na een lange beursdag de beroemde Altstadt van Düsseldorf wil ontdekken, kan bovendien van een bijzondere service gebruikmaken: een gratis shuttlebus brengt de gasten comfortabel naar de Altstadt en na afloop weer terug naar het Caravan Center.
“Tijdens de tien beursdagen worden op het Caravan Center rond de 6.000 kilowatt stroom en rond de 2.000 kubieke meter water verbruikt, daarnaast 60 11-kilogram gasflessen en 15 5-kilogram gasflessen omgeruild,” aldus Detlef Erkeling. Bovendien bieden verschillende partners ter plaatse hun dienstverlening aan . Zo meet de politie van Noordrijn-Westfalen gratis de asbelasting van campers (maandag 29 augustus tot en met zondag 4 september, dagelijks van 15 tot 19 uur op het Caravan Center, parkeerplaats 1, veld 3 Noord).

Multifunctionele automaat

Zodat de staplaats van de beurs het hele jaar door bij alle beurzen en evenementen aangestuurd kan worden, is het Caravan Center met een multifunctionele automaat uitgerust. Deze garandeert een eenvoudige aan- en afvoer en een snelle betaling. Bij de automaten is er een gratis afvoer voor afvalwater en fecaliën en een gunstig geprijsde voorziening voor vers water. Ook tijdens alle andere beurzen in Düsseldorf is het Caravan Center zeer populair en wordt door exposanten, bezoekers en standbouwpersoneel gebruikt.

20160709-Caravan_Center_2

Vrije doorgang naar het beursterrein

Belangrijk voor de reis: Düsseldorf kent een milieuzone maar zowel het beursterrein als het Caravan Center liggen bij aankomst via de snelweg A44 buiten deze zone. Voor het bezoek is dan ook geen milieusticker nodig. Wie snel en ongecompliceerd per navigatiesysteem naar de beurs wil rijden, dient als bestemming Am Staad, 40474 Düsseldorf in te voeren. Het Caravan Center ligt direct aan de snelweg A44, afrit 29 Düsseldorf-Messe/Arena.
Het Caravan Center is uitsluitend voor goedgekeurde voertuigen gereserveerd. Voor voertuigen zonder permanente keuring (bijvoorbeeld met een kenteken voor uitvoer, korte tijd of van handelaren) zijn er drie uitwijkmogelijkheden, waarvan twee in de buurt van de beurs:
Campingplatz Lörick, Niederkasseler Deich 305 (tel. 0049 211/591401)
Camping ‘Rheincamping Meerbusch’, Zur Rheinfähre 21, Meerbusch-Langst (tel. 0049 2150/911817)
Camping Unterbacher See Nord, Rothenbergstrasse (tel. 0049 211/8992038)

Caravan Salon Düsseldorf 2016 is van zaterdag 27 augustus tot en met zondag 4 september, dagelijks van 10 tot 18 uur geopend. Het boekingssysteem voor het reserveren van een plaats is vanaf begin juli online op www.caravan-salon.de


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *