Mont Blanc

Campervans Mont Blanc

Natuurlijk, veel buscampers op basis van de VW worden in Duitsland gemaakt. Maar ook in andere landen maakt men van de VW iets moois. In Frankrijk bijvoorbeeld, bouwen twee broers de Campervans Mont Blanc. Elk exemplaar is uniek.

Mont Blanc met hout uit de regio

Met de hand bouwen Julien Perimony en zijn broer zo’n 40 unieke camperbussen per jaar. Het familiebedrijfje staat aan de voet van Aiguille du Midi en de Mont Blanc. Unieke exemplaren, waarbij hout uit de regio gebruikt is als wandbekleding en de vloer. Ook gebruiken de broers zoveel mogelijk ecologische materialen. Het gebruikte hout komt van verschillende sparrensoorten uit de omgeving. Voor elke bus die de broers bouwen planten ze in hun dal bovendien een boom.

Mont Blanc keuken

Elke gebouwde bus is uniek. Dus een voorbeeld voor alle bussen is er niet. Op de foto’s een VW T6 met slaaphefdak en een bijzondere indeling. Voorin naast de bestuurdersstoel een tweezitsbankje. Dat sluit aan bij de u-vormige zitgroep met massief houten tafel achterin. Links naast de schuifdeur bergruimte en een werkplek. De keuken is voorzien van een compressor-koelkast van Waeco, een oventje, twee pitten en een spoelbak. Die vinden we helemaal achter in de bus. Achterklep open en koken maar.

Mont Blanc exterieur

Kijk voor meer foto’s eens op de instagram-pagina van Mont Blanc Campervans.

 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *