Buddy Box voor T5

De aanleiding zal velen bekend in de oren klinken. Gerhard Euchenhofer is vaak beroepsmatig onderweg in zijn VW T5. Dan zijn pauzes wel zo belangrijk. Die houdt hij dan graag op mooie plekken. En als er een heerlijke espresso bij kan, of een lekker wokgerecht dan maakt hij voor zijn gevoel van een pauze meteen een vakantiemoment. Dat goede gevoel was de inspiratiebron die hem aanzette compacte meubelmodules te gaan maken. Hij verkoopt ze nu ook onder de naam Buddybox.

Buddybox1-ct

De meubels moeten niet vast in de bus is het uitgangspunt (hoewel de belastingdienst er hier anders over denkt, als je tenminste de aantekening camper op kenteken zou willen in verband met het kwarttarief). Maar gebruik je de bus ook beroepsmatig, dan is het wel zo handig als de modules flexibel zijn. En je moet kunnen meenemen wat je nodig hebt onderweg, niet meer maar ook niet minder. Dan maak je van je bedrijfsbus een multifunctioneel voertuig. Want waarom zou je vat ingebouwde meubels altijd mee laten rijden? Het kost onnodig ruimte en brandstof. Daarbij kunnen de losse modules ook prima in een boot, jachthut of weekendhuisje gebruikt worden. Of op beurzen en festivals. Daarom zijn de meubelmodules niet alleen praktisch maar ook licht van gewicht en handzaam. Zodat er niet een paar sterke mannen nodig zijn voor de in- of uitbouw.

De Buddybox is gemaakt van kunststof, dat GFK kan in vele kleuren geleverd worden. Bouw er een keuken van inclusief tafel. Er is o.a. een Cookbuddy en een Washbuddy, waar je inderdaad of op kunt koken of een kraan met spoelbak in aantreft. Er is ook een Spacebuddy, dat is enkel bergruimte. Ze wegen rond de 9,5 kilo en schoonmaken kan eventueel met de hoge drukspuit. De afmetingen zijn 40x40x75 of 40x40x45, er zijn dus twee verschillende hoogtes. Er is ook een module meet een wc-bril waar je een potta of droogtoilet in kunt zetten. Vastzetten doe je de modules in de standaard rails van de banken als die in je bus zitten of in extra rails die je op de vloer kunt monteren.

Buddybox3-ct   Buddybox2-ct

Je kunt de modules los van elkaar gebruiken, of je bouwt er een compleet camper-interieur mee. Een losse module kost 300 euro, de keukemodule heeft een kraan, twee jerrycans, waterpompje, spiegel en plek voor tandenborstel of scheerapparaat en kost 599 euro. Wil je er en warmwater-boiler bij dan komt hij op 679 euro. De keukenmodule met kookpit en tafel komt op 479 euro. Er is zelfs een Buddybox met een Ily Espressomachine voor de koffieliefhebbers onder ons. Meerprijs 279 euro. Waarmee we maar willen zeggen dat je alle kanten op kunt met dit systeem. Gerhard Euchenhofer staat op beurzen met zijn Buddyboxen en je kunt ze online bestellen, een winkel met etalage is er niet. Meer modellen komen er aan. Een model met ingebouwde koelkast en een model met een biertap, een model met een oven en een model met een ingebouwd soundsystem. Ook ingebouwde Bluetooth staat op het wensenlijstje.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *