boxdrive

Boxdrive wordt onthuld op Caravan Salon

Te zien was hij nog niet, Knaus wil verrassen op de komende Caravan Salon. Daar maakt de Boxdrive, met als basis de nieuwe Crafter, voor het eerst zin opwachting. 

Saint & Sinner alleen als Ducato

De goed ontvangen eerder getoonde rood/witte Saint & Sinner op VW Crafter gaat daarmee definitief niet in productie. Wel de variant met de Fiat Ducato als basis gaat er komen. Het doet niets af aan het succes. De productie voor het hele jaar is inmiddels uitverkocht, zo laat bedrijfsleider Gerd Adamietzki van Knaus weten. Wat er wel komt op basis van de nieuwe VW Crafter is de buscamper Boxdrive. Schrijf ik buscamper? Pardon. Dat is hij niet. Hij is een CUV. Een Caravaning Utility Vehicle. Althans, dat beweren ze heel serieus bij Knaus. Klinkt wat sjieker, heeft een link naar de populaire SUV. Of de term ook daadwerkelijk door het publiek gebruikt gaat worden is afwachten. De Boxdrive blijft van buiten nog redelijk compact, is van binnen echter helemaal compleet inclusief badkamer.

Deze komt er dus niet.

Crafter bol van nieuwtjes

De Crafter rolt in het Poolse Wrzesnia van de band. Innovatief met een hoofdletter. Zo zit er bijvoorbeeld elektrische stuurbekrachtiging op. En een flinke berg aan rij-assist systemen. Een Tempomat bijvoorbeeld die ook de afstand tot het voor je rijdende voertuig in de gaten houdt. Een stop-and-go functie. Parkeerhulp bij het uitparkeren dat het overige verkeer in de gaten houdt. Trailer-assist die je aanhanger precies op de plek zet waar je hem hebben wilt. Zit je achter het stuur, is er niets dat je niet laat denken dat je in een gewone personenauto zit. Zo is ook het rij-comfort. De automatische DSG-versnellingsbak (wat staat voor Direktschaltgetriebe) helpt daar zeker aan mee.

Je kunt straks kiezen tussen voorwiel-, achterwiel- of vierwielaandrijving. Die laatste is de redelijk gunstig geprijsde 4motion variant. Op een camper natuurlijk extra aantrekkelijk, voor als je eens niet op asfalt staat. Met achterwielaandrijving daarentegen mag de 3,5 ton zware Crafter het meeste aan de trekhaak hangen. Voordeel van de voorwielaandrijving is dan weer dat die het goedkoopste zal zijn.

boxdrive

Boxdrive pas te zien in Düsseldorf

Op de komende Caravan Salon is de onthulling gepland. Tot nu is er één foto en een plaatje van een indeling met het bed dwars achterin. We weten verder dat de koelkast een inhoud gaat krijgen van 90 liter. Dat hij 2.58 meter hoog zal zijn en dat de euro 6 moter rond de 140 pk zal hebben. Meer nieuws werd er op de persconferentie over de Boxdrive niet gebracht. Niet dat er verder niet genoeg nieuws te zien was. De prijs van de Knaus Boxdrive op de VW Crafter gaat vermoedelijk ergens rond de € 75.000,- uitkomen. Dat is dan nog exclusief de bpm.

www.knaus.com


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *