Boxdrive als First Edition

De nieuwe buscamper van Knaus op basis van de VW Crafter is inmiddels te zien geweest op de grote beurzen. Hij heeft indruk gemaakt. De eerste serie heet First Edition, hij zit dik in de extra’s. Van deze uitvoering komen er precies 150 beschikbaar.

First Edition beperkt verkrijgbaar

Toegegeven, er zijn modellen met de naam Limited Edition waarvan er ontelbaar veel exemplaren rondrijden. Dat gaat Knaus niet doen. Van de First Edition komen er echt maar 150 stuks beschikbaar. Standaard zit daar het rij-assist pakket van de Crafter op. Dat is inclusief zijwind- en aanhangerassist en ACC. Hij heeft 180 pk onder de kap. Een hebbedingetje. Hij kost in Duitsland € 79.990,-. Hier komt daar de bpm nog bij. Later komt er ook een vierwielaangedreven versie.

First Edition bed

Voorin maakt de Boxdrive een opgeruimde indruk. Lichte tinten en push-to-open kastkleppen en laden zonder handgrepen. Lekker strak. De tafel van de dinette is van het zwevende type. Dat wil zeggen dat er geen hinderlijke poten nodig zijn. Achterin een bed in lengterichting dat op verschillende manieren omhoog te klappen is. Zo maak je plaats voor bijvoorbeeld twee fietsen. Zo is ook de technische installatie goed bereikbaar. Daartussenin het zogenaamde Raumbad, voorzien van schuifdeuren. De wastafel laat zich gemakkelijk wegklappen. Voor een buitendouche zit aan de achterkant van de bus nog een aansluiting. En aan de schuifdeurkant natuurlijk het keukenblok.

First Edition kast

De koelkast is voorzien van een nachtstand. Hij verbruikt dan minder stroom, omdat hij minder vaak aanslaat. Scheelt behalve stroom ook geluid. Twee gaspitten, verbonden met een 3 kilo gasfles. De Truma 6D verwarming werkt op diesel uit de standaard brandstoftank. De verlichting is ook vanuit het bed te bedienen en dimbaar. Behalve nachtverlichting is er in de douche keuze uit de kleuren rood, geel, blauw en lila. De koelkastverlichting is violet.

www.knaus.nl

 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *