Adria Twin 640 SHX

De tweede buscamper die wij live onderhanden krijgen en opnieuw is het de L3H3 Fiat Ducato. Dit keer de Adria Twin 640 SHX met een 130 pk motor. Tweede grote verschil, deze camper is op dezelfde lengte geschikt voor 4 personen, reizen en slapen.

Voor ons is de hoge Fiat prima! Met een lengte van 1,92 ben ik tegenwoordig niet meer de grootste maar hoor ik er qua lengte toch echt nog wel bij. Dan is het altijd fijn als je rechtop kunt staan in een camper. In deze Adria Twin 640 SHX kan dat ook. Hoewel de vloer wat hoogte verschillen kent kan ik overal rechtop staan, behalve als je naar de cabine gaat, hoef ik nergens bang te zijn dat ik mijn hoofd stoot. Dat is wat hoogte voor mij doet.

4 personen

Met vier personen in een buscamper, ik moet er niet aan denken. Toch kan het fijn zijn dat het mogelijk is. Vooral onderweg in de zomer kun je toch een paar nachten makkelijk met de kinderen in de camper slapen en de volgende morgen weer vroeg op pad. Nou ben ik misschien eigenaardig wat dat betreft hoor, ik vond het zelfs in een caravan met opbouw van meer dan 5 meter niets dat de kinderen in dezelfde ruimte lagen als wij. Ik ben in deze dus niet echt een maatstaf.

Boven het ongewoon lage dwarsgeplaatste bed is een hefbed geplaatst. Best fraai gemaakt, met ledstrips langs de rand is het een sfeervol geheel.

We hebben het ook bij de Knaus aangehaald, op de toch beperkte ruimte, vooral in de breedte, is het altijd compromissen sluiten. Nu heb je in een camper per definitie minder ruimte dan in een caravan op de zelfde aantal meters, in een buscamper heb je daar de beperkingen van ongeveer 20 cm breedte die je mist nog bij. Dat is aanzienlijk en dan moet je als bouwer inventief zijn. Dat is gelijk de reden dat zoveel fabrieks buscampers op elkaar lijken. Eenmaal een slimme indeling bedacht moet je wel heel inventief zijn om er nog meer uit te halen.

Zo’n hefbed is in dat licht een erg slimme oplossing!

Minder blij zijn wij met de plaats van de gastanks, een compromis, weer, je kunt onder het bed namelijk geen hoge flessen kwijt, zelfs de 6 kilo flessen zouden te hoog zijn. De gastanks staan dus achter de bijrijdersstoel onder een speciaal daarvoor geconstrueerd bankje. Leuk als je binnen bent, als je echter naar buiten wil moet de hele deur openschuiven. Bij de buitentemperaturen waarmee wij op pad waren is dat toch minder handig.

AdriaTWIN640SHX-campingtrend

Deze Adria Twin 640 SHX is voorzien van een hele beste Truma kachel. Een die wij in deze vorm niet eerder konden uitproberen. Een super ding. In de ECO stand is de ventilator bijna niet te horen en de kou die je in een buscamper in de winter verwacht hebben wij niet opgemerkt. Eerlijkheidshalve moeten we vermelden dat de buitentemperatuur slechts een graad of 5 was, niet echt koud dus. Mocht je het kouder krijgen dan kent de kachel nog een high en een boost snelheid. Daarmee blaas je ieder sneeuwvlok geheid van het raam.

AdriaTWIN640SHX-campingtrend

Conclusie

De Aria Twin 640 SHX is gewoon een hele fijne reiswagen, wendbaar en comfortabel als een personenauto, met voldoende ruimte voor een gezin met twee niet te grote kinderen. De hoogte is voor ons een pré, de lengte staat ons niet tegen. Een beetje meer binnenruimte maakt deze camper beslist ook bruikbaar in de koudere seizoenen.

www.adria.nl


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *