Nugget

30 jaar Ford Nugget

De Ford Nugget, de eigenwijze kleine camper met de Transit als basis, viert zijn 30e verjaardag. Ter ere van deze mijlpaal komt er een jubileumeditie. Daarnaast komt er een nieuwe EcoBlue dieselmotor beschikbaar voor de Transit én, vanaf begin 2017, naast voor- en achterwielaandrijving ook vierwielaandrijving.

Speciale jubileum-Nugget

Op de Caravan Salon in Düsseldorf, van 26 augustus tot 4 september, moet je in hal 16 zijn om hem te zien. De Ford Nugget, hij is sinds 1986 te koop en inmiddels rijden er al ruim 13.000 exemplaren van rond. Dat vraagt om een “Sonder-Edition” en die staat er ook. Magnetic-grijs metallic, met de skyline van Köln als contrast, een soundsystem van Jehnert om je vingers bij af te likken, Westfalia-luifel en een speciaal lichtpakket voor het interieur. Zowel in de uitvoering met hefdak als de variant met verhoogd dak verkrijgbaar. Prijzen af fabriek en exclusief bpm respectievelijk € 52.479 en € 52.955,-. Er zijn van beide varianten echter maar 30 exemplaren gemaakt.

De onlangs gepresenteerde nieuwe EcoBlue 2.0 liter dieselmotor met Adblue toevoeging is vanaf direct beschikbaar voor alle bestelbussen en campers op basis van een Connect of Transit. Euro 6 norm ook in de Nugget dus. Nieuw is ook dat er per december van dit jaar naast de handgeschakelde 6 versnellingsbak een automaat beschikbaar komt. Een 6 traps Select-Shift in combinatie met de 125 pk motor.

Ook met automaat en vierwielaandrijving

Aan de basis van de Nugget, de eigenwijze indeling, is in 30 jaar amper iets veranderd. Het zogenaamde Zwei Raum concept bleef onveranderd overeind. De keuken en de zithoek zijn nog steeds gescheiden. De Nugget is en bleef ook een echte vijfzitter ondanks zijn compacte afmeting. De bank achter is voorzien van twee Isofix houders voor het veilig bevestigen van kinderzitjes. De prijzen van de nieuwste uitvoering van de Business en EuroLine edition worden ook op de komende Caravan Salon bekend gemaakt.

Laatste nieuwtje: vanaf begin 2017 komt er ook vierwielaandrijving beschikbaar voor de Transit met de nieuwe 96 kW/130 pk en 125 kW/170 pk sterke EcoBlue motoren. Uniek in de klasse van 2 ton. Je kunt dan kiezen uit drie verschillende aandrijflijnen.

Nugget 2017 1

www.ford.de

 

 

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *