VW California

100.000 California’s uit Hannover

Hoeveel feestjes kun je vieren? De California van Volkswagen vierde onlangs nog zijn dertigste verjaardag. En nu is in Hannover ook nog eens de 100.000ste van de band gelopen. Daarmee is hij de meest succesvolle in zijn klasse. En hij verkoopt beter dan ooit.

California VWCali is cult

Wat voor nieuws kunnen we nog over de California van Volkswagen vertellen? Dat hij in 2018 een nieuw productierecord gaat halen? Dat de teller sinds vorig seizoen op 15.155 staat? Dat de 100.000ste een Ocean uitvoering is? Met een 2 liter TSL, 4motion, 7-traps DSG, tweekleurig in blauw wit. En ja, hij had een blauwe luifel en een fietsdrager en navigatie en hout op de vloer enzovoorts. Dr. Eckhard Scholz, directeur van VW, vatte het kort samen: “Mooier kunnen we een succesverhaal niet brengen.” Hij vergeet ook zijn werknemers niet. “Dit is het werk van alle mensen, zo’n driehonderd inmiddels, die aan de California werken. Dankzij hen is de ‘Cali’ cult.”

Dertig jaar geleden werd de eerste California gemaakt. Toen nog in samenwerking met camperbouwer Westfalia. Sinds 2004 is het model exclusief van Volkswagen. De California wordt gemaakt op 13.000 vierkante meter in Hannover-Limmer.

www.volkswagencampers.nl


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *