Vernieuwde Columbus

De nieuwe korte Amundsen en het nieuws dat Westfalia de Club Joker laat herleven trokken zoveel aandacht, je zou de vernieuwde Columbus bijna over het hoofd zien. En dat zou onterecht zijn.
<h2>Ruimtegebruik</h2>
De Columbus komt in twee lengtes, 6 meter lang als 600D en 6.40 meter lang als 640E. Die laatste uitvoering heeft twee éénpersoons lengtebedden, waarvan je ook een heel groot tweepersoons kunt maken. En dat het hoofdeind omhoog kan klappen, waardoor er wel tot drie fietsen plaats vinden is zo’n typische Westfalia oplossing om er qua ruimte uit te halen wat je niet verwacht dat er in zit. Staan er geen fietsen in, dan kan het opgeklapte bed ook een stuk naar achter geschoven worden. Dan heb je dus een hele grote keuken. De Columbus is in alles een Westfalia. En dus haalt hij door slimme oplossingen het meest mogelijke uit de beschikbare ruimte. Want daar is Westfalia een meester in. Niet raar als je bedenkt dat het merk ooit begon met de ombouw van een VW Bully uit 1951. Daarmee vergeleken zijn de huidige bussen enorm groot.

<a href=”http://www.buscamperpassie.nl/wp-content/uploads/ColumbusCampingtend.jpg”><img class=”aligncenter wp-image-26592 size-medium” src=”http://www.buscamperpassie.nl/wp-content/uploads/ColumbusCampingtend-498×344.jpg” alt=”ColumbusCampingtend” width=”498″ height=”344″ /></a>
<h2>60 jaar ervaring</h2>
De Columbus ziet er, met de nieuwe Ducato als basis, stoer uit. Het gebruikte materiaal aan de binnenkant is HPL, een hoogwaardig hoge druk laminaat. Het combineert robuustheid, duurzaamheid en hygiëne. De inrichting is huiselijk gezellig maar vooral functioneel. Door de witte hooglans afwerking heeft het toch al lichte interieur een nog ruimere aanblik. De Columbus rolt in Rheda-Wiedenbrück uit dezelfde fabriek als waar ooit de James Cook, de Sven Hedin en de vanaf volgend jaar nieuw leven ingeblazen Club Joker vandaan kwamen. Voorgangers waar je trots op mag zijn en die ervoor zorgden dat het bedrijf 60 jaar ervaring in zijn huidige modellen kan leggen.

<a href=”http://www.buscamperpassie.nl/wp-content/uploads/ColumbusCampingtrend2.jpg”><img class=”aligncenter wp-image-26593 size-medium” src=”http://www.buscamperpassie.nl/wp-content/uploads/ColumbusCampingtrend2-516×344.jpg” alt=”ColumbusCampingtrend2″ width=”516″ height=”344″ /></a>

En dat merk je. Bijvoorbeeld door het ontbreken van rammels in de bus. Geen deuren die trillen, scharnieren zitten gewoon vast. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar we hebben het al anders gezien. Motorisch is er keus van 115 pk tot aan 177 pk. De bus is 2.60 meter hoog en 2.05 meter breed. Het max gewicht is 3500 kilo en in beide modellen heb je ongeveer 500 kilo laadvermogen over. Er is warmwaterverwarming en als optie ook vloerverwarming.   En de doucheruimte is ook zonder gedoe met schuifdeuren of gordijnen gewoon te gebruiken en aangenaam ruim. De Westfalia Columbus is leverbaar vanaf € 61.910.

&nbsp;

<a href=”http://www.westfalia-mobil.net” target=”_blank”>www.westfalia-mobil.net</a>


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *