VW Grand California

Verkoop Grand California gestart

Volkswagen is in Duitsland begonnen met de verkoop van de Grand California. Dat viel niet toevallig samen met het begin van de CMT-beurs in Stuttgart deze maand.

Nieuwe kopersgroep California

Grand dekt de lading, het is voor Volkswagen de grootste camper to nu. De aanwezigheid van een sanitaire ruimte is nieuw in een California. Verwachting is daarom het aanboren van een hele nieuwe groep kopers. Namelijk die waarvoor de gewone California op T6 simpelweg te klein was en mensen die een bad niet willen missen onderweg.

Twee uitvoeringen

De 5,98 meter lange 600 is 2,97 meter hoog. Dwars achterin het tweepersoonsbed (bedmaat van 1,93 bij 1,36 meter). Een kinderbed in het dak met groot panoramaraam is optioneel. De 6,80 meter lange 680 is lager: 2,84 meter. Het bed staat in de lengterichting en heeft een afmeting van 2 bij 1,67 meter. Ook is er meer opbergruimte. De 680 is geschikt voor twee personen.

Grand California 600 VW keuken

Draaibare cabinestoelen en een tweezits bank hebben ze alletwee. De koella aan de zijkant van het keukenblok heeft een inhoud van 70 liter. Handig is de aanwezige buitendouche en het elektrische trapje bij de schuifdeur. Ramen en schuifdeur hebben insectenhorren. Vier stopcontacten en zes usb-aansluitingen. De Grand California heeft lucht- en vloeistofverwarming, een 110 liter watertank en een 70 liter afvalwatertank. Onder de kap een 177 pk/130 kW turbodiesel met 8-traps automaat. Vierwielaandrijving is ook leverbaar.

Aankleden

Wil je de Grand verder aankleden dan is er een dakairco en een zonnepaneel. Een WLAN-hotspot met bluetooth speakers. Huishoudaccu en omvormer, luifel en tenslotte de in de achterdeur passende kampeermeubels. Standaard zitten er een aantal assist-systemen op. In Duitsland is de VW Gand California 600 er vanaf 54.990 euro. De 680 is er vanaf 57.100 euro. Voor Nederland komt daar ongeveer 15.000 euro bij.

I


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *